• Novinky

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Dňa 28. 11. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Vybraní žiaci z jednotlivých tried sa stretli počas dvoch vyučovacích hodín, aby si zasúťažili, a to hneď v niekoľkých častiach. Najprv to bolo cvičenie na posluch, následne museli vypracovať náročný test. Napokon sa mohli predviesť vo vymýšľaní príbehu. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, a to v kategórii 1A (5. – 7. ročník) a v kategórii 1B (8. – 9. ročník). V kategórii 1A súťažili 4 žiaci a v kategórii 1B súťažilo 6 žiakov. Aj keď náročnosť týchto úloh bola vysoká, mnohí súťažiaci ich zvládli veľmi dobre. Všetky úlohy boli vyhodnotené.

              Víťazi oboch kategórií:

              Kategória 1A :

              1. miesto : Marek Hadár , 7.A

              2. miesto : Zoran Lašťák 5.A

              3. miesto: Andrea Bolibruchová, 7.A

              Kategória 1B :

              1. miesto : Nela Dzureková, 9.A

              2. miesto : Adrián Kocúr, 8.A

              3. miesto: Nicolas Turac, 9.A

              Všetkým zúčastneným ďakujeme, víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

            • Deň školského parlamentu

            • Tento rok bola na našej škole prvýkrát vyhlásená súťaž o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy a naša škola sa zaodela do vianočného šatu. 21.12.2023 boli vyhlásení víťazi. Rozhodovanie 4-člennej poroty bolo náročné, všetci si dali záležať.

               

              Poradie prvých troch tried na I. stupni:

              1.miesto      1.A. trieda

              2.miesto      2.A. trieda

              3.miesto      3.B. trieda

               

              Poradie prvých troch tried na II. stupni:

              1.miesto      7.A. trieda

              2.miesto      9.B. trieda

              3.miesto      5.A. trieda

               

              Víťazi boli odmenení certifikátom - najkrajšia vianočná výzdoba triedy 2023 a sladkou odmenou. Blahoželáme víťazom a všetkým ďakujeme za skrášlenie našich tried.

               

              Po vyhlásení víťazov čakala na členov parlamentu ešte milá povinnosť – rozdať žiakom a učiteľom darčeky od „tajného santu“. Bolo ich dosť veľa, obdarovaní neskrývali prekvapenie, že darček je práve pre nich. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto akcie zapojili.

               

               

                                                                                                                              Váš školský parlament

               

            • Oznam

            • Milí žiaci,

              na chodbe pri stromčeku je pripravené označené vrece, do ktorého môžete dávať pripravené balíčky od tajného "santu". Vrece tam bude do stredy. Balíčky nezabudnite označiť menom a triedou. Váš školský parlament.

            • VIANOČNÉ TRHY

            • Milí rodičia, srdečne Vás pozývame na Vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia 16.12.2023 od 16:00 hod. v Kultúrnom dome Rabčice. Naši žiaci pripravili rôzne výrobky, ktoré si môžete zakúpiť, a tým podporiť benefičnú zbierku.

              Tešíme sa na Vás, všetci ste srdečne vítaní.

            • Naši žiaci opäť úspešní na technickej olympiáde

            • Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili na štrnástom ročníku technickej olympiády. Okresné kolo sa konalo dňa 23. 11. 2023 v SOŠ technickej v Námestove. Na olympiáde súťažilo 22 družstiev z okresov Námestovo, Dolný Kubín a Tvrdošín.

              Súťažilo sa v dvoch kategóriách a to mladší a starší žiaci. V kategórii starších žiakov našu školu ZŠ s MŠ Rabčice reprezentoval Leo Chromek a Branislav Mordel, žiaci z 8. A triedy.

              Olympiáda pozostávala z dvoch častí – teoretickej a praktickej, kde žiaci podľa  technickej dokumentácie zostrojovali výrobok -špachtľu. Súťažiaci museli preukázať zručnosť pri opracovaní dreva na rúčku a znalosť strihanie a brúsenia kovovej časti z pozinkovaného plechu.  Za výrobok Leo a Braňo získali rovnaký počet bodov ako výhercovia súťaže – ZŠ s MŠ Rabča ale v teoretickej časti sme stratili jeden bod oproti víťazom, takže sme obsadili druhé mesto.

              Radosť z víťazstva bola veľká a za vynaložené úsilie a poctivú prípravu na olympiádu pod odborným vedením Ing. Angely Bigošovej si žiaci hrdo odniesli medaily, diplom a vecné ceny. Aj my sa pripájame ku gratuláciám a želáme úspešné umiestnenie v budúcom ročníku súťaže.

              Ing. Angela Bigošová

            • Sviatok svätého Mikuláša

            • Aj tento rok zavítal do našej školy opäť Mikuláš a deti sa aspoň na chvíľku mohli tešiť z jeho prítomnosti. V celej škole sa šírila príjemná atmosféra počas celého dňa. Deti si pre Mikuláša pripravili kultúrny program plný piesní a básní, ktoré predstavili aj svojim spolužiakom z ostatných ročníkov. Za odmenu dostali pekné darčeky. Pani učiteľka Tropeková pripravila pre žiakov I. stupňa aj názornú ukážku pečenia vianočných oblátok s pekným rozprávaním.

              Triedni učitelia prvého stupňa a deviataci na druhom stupni si pripravili pre žiakov rôzne mikulášske aktivity a činnosti spojené s predvianočným časom - zábavné pracovné listy, krížovky, hry, pečenie waflí a varenie „vianočného punču“.  Tento špeciálny deň s Mikulášom sme si spolu veľmi užili.

            • SVIATOK SV. MIKULÁŠA – 6. december

            • Ani sme sa nenazdali a máme tu predvianočný čas, v ktorom samozrejme nesmie chýbať ani Mikuláš. Tento sviatok je dňom, ktorý prináša veľa radosti do domácností, ale aj do našej školy.

              Tento rok nás 6. decembra opäť navštívi Mikuláš so svojimi pomocníkmi a spoločne nám spríjemnia vyučovanie. Žiaci si pripravia kultúrny program plný piesní, básní a príbehov zo života svätca. Naši deviataci sa postarajú o organizáciu rôznych aktivít a občerstvenie. Bude to skvelá príležitosť na to, aby sme si všetci užili tento špeciálny deň spolu.

            • iBobor - informatická súťaž

            • Aj tento školský rok sme si zmerali  sily s ostatnými žiakmi na Slovensku v online informatickej súťaži iBobor. V dňoch od 6. - 10. novembra 2023 sa z našej školy do tejto súťaže zapojilo v jednotlivých kategóriách spolu  82 žiakov 5. až 9. ročníka. V rámci celého Slovenska máme žiakov, ktorí svojimi výsledkami získali diplom úspešného riešiteľa.

              V kategórií BOBRÍK boli úspešní žiaci 5. ročníka: Viktória Bubláková, Mathias Chudiak, Rebeka Grobarčíková, Emma Tropková, Samuel Slovík a v kategórií KADET žiaci 9. ročníka: Nela Dzureková, Nicolas Turac, Andrea Klinovská, Šimon Suľa a Tamara Klinovská.

              Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a ostatným prajeme veľa úspechov v nasledujúcich ročníkoch.

              Ing. Ľudmila Belkotiaková – organizátor súťaže

            • Európsky deň jazykov – skrátené vyučovanie: v piatok 29. septembra

            • Cieľom  "Európskeho dňa jazykov" je podnietiť 700 miliónov Európanov zo 46 členských štátov Rady Európy, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov. S presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu, Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe.

              Aj my sa pripájame k tejto iniciatíve a 29.09. 2023 (piatok) sa uskutočnia zážitkové aktivity zvyšujúce motiváciu žiaka k jazykovej edukácii.

              Vyučovanie  sa v tento deň  končí o 11.20 hod. 

            • Together for Tomorrow: Erasmus+ and New Horizons of Skills Development for Future Europe

            • Naša škola sa v dňoch 10. a 11. októbra 2023 zapojí do iniciatívy Erasmus Days s aktivitou Together for Tomorrow: Erasmus+ and New Horizons of Skills Development for Future Europe ktorá sa bude zameriavať na zdieľanie skúseností žiakov s ich účasťou na mobilitách Erasmus+ a na prezentáciu projektovej činnosti školy.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

              V utorok 10. októbra budú žiaci, ktorí sa zúčastnili na projektových vzdelávacích programoch prezentovať svoje zážitky a skúsenosti z týchto aktivít - súčasťou stretnutia bude aj diskusia. Udalosť bude prepojená online s našimi partnerskými školami San Gorg Preca College na Malte a Haanja kool v Estónsku.

              V stredu 11. októbra budú mať rodičia možnosť pripojiť sa pomocou platformy Zoom na prezentáciu projektovej činnosti školy. V prezentácii vám predstavíme aktuálne a pripravované projekty v rámci akreditácie Erasmus+. Zároveň bude priestor na otázky ohľadom mobilitných projektov a diskusiu.

            • Mladí ľudia sa môžu stať súčasťou zmien vo vzdelávaní.

            • V roku 2021 vznikol Žiacky poradný výbor (ŽPV), ktorý pôsobí ako poradný orgán NIVaM pri tvorbe zmien v obsahu vzdelávania na ZŠ. Ide o priame zapojenie mladých ľudí do tvorby nového štátneho vzdelávacieho programu pre základné školy. V súčasnosti prebieha budovanie nového tímu ŽPV, do ktorého sa môže zapojiť žiaci 6.-9. ročníka. 

              AKÉ SÚ BENEFITY ČLENSTVA VO VÝBORE?

              Dostanete možnosť zastupovať žiakov a hlasovať za svoje záujmy. Získate skúsenosti v oblasti tímovej spolupráce, vedenia stretnutí, presadzovania zmien a riešenia problémov. To všetko je cenné pre osobný aj profesijný rast a môže to pomôcť v budúcnosti.

              Členovia a členky ŽPV budú pozývaní na konferencie, pracovné cesty či neformálne stretnutia (cesta je hradená). Inokedy budeme chcieť názor na nejaký dokument spojený s reformou školstva. Čas, ktorý tomu venujete, bude najmä vo vašej réžii. Ak spravíte základné minimum, budeme radi.

              Ak sa chcete dozvieť viac, alebo sa chcete prihlásiť a stať sa členom/ členkou ŽPV kontaktujte (osobne, emailom) do 26.9.2023  p. učiteľa Mgr. Petra Ľubu (peter.luba10@gmail.com)

               

            • Pripravujeme: Erasmus+ KA121-SCH -Návšteva estónskych žiakov v Rabčiciach

            • V novembri 2023 navštívia Základnú školu v Rabčiciach žiaci estónskej základnej školy Haanja Kool (https://www.haanja.edu.ee). ZŠ Rabčice bude hosťovať tento akreditovaný estónsky mobilitný projekt zameraný na rozvoj zručností v oblasti žiackeho well-beingu a podporu povedomia o európskom kultúrnom dedičstve.

              Na našich estónskych spolužiakov sa veľmi tešíme a usilovne už pripravujeme program šitý na mieru podľa požiadiaviek projektu. 

            • Obedy v školskom roku 2023/2024

            • Vedúca školskej jedálne oznamuje, že obedy pre deti materskej školy budú vydávané od pondelka 04. 09. 2023 a pre žiakov ZŠ od utorka 05. 09. 2023. 

              Vedúca ŠJ - Janka Slovíková

            • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024

            • Prázdniny sa nám pomaličky blížia ku koncu a naša škola je už pripravená privítať opäť svojich žiakov, pretože nás všetkých čakajú nové školské povinnosti, ale aj kamarátstva a zážitky.

              Nový školský rok začneme sv. Omšou v pondelok 4. septembra o 8:00 a o 9:00 spoločným stretnutím pred budovou školy a následne v triedach.

              ŠKD funguje od utorka.

              Tešíme sa na Vás!

          • Quality of Subject Matter ZŠ s MŠ Rabčice - OECD Schools+
            • Quality of Subject Matter ZŠ s MŠ Rabčice - OECD Schools+

            • ​​​​​​Prinášame Vám zhrnutie o projekte Schools+ v ktorom naša škola aktívne participuje:​​​​

              Názov Projektu: OECD Schools+ Network

              Typ aktivity: Platforma zameraná na spájanie inšpiratívnych škôl a organizácií z celého sveta s cieľom zdieľať a tvoriťpozitívne zmeny vo vzdelávaní. 

              Trvanie projektu: 01. 05. 2023 - 01. 05. 2025 

              Koordinátor projektu: Mgr. Peter Ľuba

              Ciele projektu:

              Cieľ 1 : Tvorba siete inovatívnych škôl pre zdieľanie dobrej praxe

              • Identifikácia a analýza dobrej praxe inovatívnych projektových škôl
              • Organizácia globálnych pedagogických konferencií
              • Identifikácia a výmena skúseností pri riešení pedagogických výziev 21. storočia
              • Výstupy: Schools+ zhrnutie príkladov inovatívnych pedagogických prístupov

              Cieľ 2 : Podporiť rozširovanie inovácií v edukácii

              • Definovanie a tvorba platformy pre medzinárodnú terminológiu a štandardizované prístupy v pedagogickej praxi.
              • Tvorba všeobecne platných štandardov pre získavanie a analýzu inovatívnej praxe škôl z celého sveta
              • Výstupy: Prehľad efektívnych metód a prístupov pre edukačnú prax konzultovaných svetovými odborníkmi na pedagogiku.

              Cieľ 3 : Odporúčania pre zmeny vo vzdelávacích politikách, výskume, praxi a v globálnej diskusii o vzdelávaní

              • Zhrnutie získaných informácií a tvorba globálne platnej záverečnej správy
              • Identifikovanie a organizácia stretnutia s inštitúciami kľúčovými pre tvorbu inovatívnych zmien a materiálov (školy, univerzity, ministerstvá)
              • Výstupy: Záverečná správa: Odporúčania pre budúcnosť globálneho školstva, Celosvetová rada škôl 2025, Platforma Schools Hub

              Celkový cieľ: Zlepšenie výchovno-vzdelávacieho procesu a holistický rozvoj žiakov s ohľadom na ich individuálny rozvoj a wellbeing.

              Opis projektu:

              Schools+ je projekt organizovaný Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj, ktorého cieľom je tvorba medzinárodnej platformy a siete inovatívnych škôl, ktoré medzi sebou zdieľajú dobrú prax aplikovateľnú v medzinárodnom meradle. Výstupom projektu bude dokument OECD, ktorý bude smerodajný pre ďalší vývoj celosvetového vzdelávania a pre všetkých tvorcov edukačných politík v rámci OECD. Slovenskú republiku reprezentujú v sieti Schools+ dve základné školy (ZŠ Rabčice a ZŠ s MŠ Gaštanová ). Slovenskú účasť v rámci tejto platformy pre zlepšovanie kvality výučby a zdieľanie praxe zastrešuje Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu, konkrétne Inštitút vzdelávacej politiky v spolupráci s ministerstvom zahraničných vecí a jej trvalej delegácie Slovenskej republiky pri OECD.

              V rokoch 2023-2024 sa ZŠ Rabčice sa bude zúčastňovať tzv. Learning Circle (Advisory Group) stretnutí, ktoré sa budú uskutočňovať 4-5 krát do roka vo virtuálnej forme. V rámci stretnutia bude škola zdieľať postrehy a odporúčania vyplývajúce z analýzy najnovšieho pedagogického výskumu, ktorý bude škole exkluzívne poskytnutý Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj a z jej bohatých skúseností pri sprevádzaní každého žiaka v rámci výchovno vzdelávacieho procesu. Cieľová oblasť participácie na stretnutiach je Quality of Subject Matter/Kvalita výučby, zameraná na zdieľanie a tvorbu Best Practice v oblastiach:

              • Asociatívneho učenia sa, tvorby kognitívnych prepojení/spojitostí pri výučbe
              • Rozpoznávania vzorov, schém, systémov, modelov a následná generalizácia zistení
              • Procesov učenia a metód vo výchovno-vzdelávacom procese
              • Epistemického učenia sa (metakognícia)
              • Jasnosti a presnosti vo vyjadrovaní, prezentovaní a zovšeobecňovaní získaných poznatkov


          • Erasmus+ Well-Being: School-Life Balance as a Part of Healthy Life Style - 2023-1-SK01-KA122-SCH-000134652 - Malta 2023
            • Erasmus+ Well-Being: School-Life Balance as a Part of Healthy Life Style - 2023-1-SK01-KA122-SCH-000134652 - Malta 2023

            • Prinášame Vám prehľad základných informácií o prebiehajúcom projekte Erasmus+ na Malte a pripravovanej projektovej aktivite pre žiakov v októbri 2023. Pripájame tiež prehľad ubytovania pre žiakov.

              Názov Projektu: Well-Being: School-Life Balance as a Part of Healthy Life Style - 2023-1-SK01-KA122-SCH-000134652

              Typ aktivity: Krátkodobý projekt mobility žiakov s partnerskou základnou školou San Gorg Preca College, Blata l- Bajda Middle School 

              Trvanie projektu: 19. 06. 2023 - 18. 06. 2024 

              Koordinátor projektu: Mgr. Peter Ľuba

              Ciele projektu:

              Cieľ 1 : Rozvoj spôsobilostí pre zvládanie náročných životných situácií – podpora životnej rovnováhy a duševného zdravia pomocou kreativity a iniciatívnosti

              Cieľ 2 : Medzinárodná výmena Best Practice učiteľov – tvorba prehľadu zásad pre podporu zdravého životného štýlu ako súčasti holistického well-beingu žiakov.

              Opis projektu:

              Projekt 2023-1-SK01-KA122-SCH-000134652 zahŕňa aktivitu „skupinová mobilita žiakov“ a jeho cieľom je rozvíjať efektívne spôsobilosti v oblasti žiackeho well-beingu. V rámci vzdelávacej mobility naši žiaci vycestujú na ostrovný štát Malta, kde sa počas piatich projektových dní budú spoločne učiť s maltskými žiakmi formou spoločnej práce na špecializovaných projektových úlohách. Aktivity, ktoré budú v implementačnej fázy aplikované čerpajú z dobrej praxe európskych učiteľov a lektorov, ktorí sa na danú tematiku špecializujú. Súčasťou edukačného programu budú aj športové a turistické aktivity, ako aj exkurzie zamerané na spoznávanie tejto bohatej stredomorskej kultúry. Na záver mobility žiaci spoločne vytvoria akčný plán a identifikujú oblasti z bežného života, ktoré sú z ich pohľadu najnáročnejšie na zvládnutie. Pedagógovia z oboch inštitúcií budú následne s myšlienkami žiakov pracovať a spoločne vytvoria prehľad zásad pre podporu zdravého životného štýlu, ktorý tiež obohatia o svoje Best Practice a metodické odporúčania.

            • Early Childhood + 2022-TCA-26-IE01-02 - Dublin 2023

            • Súčasné a ministerstvom školstva sledované a vyhodnocované  pedagogické koncepcie sú založené na sociálnom konštruktivizme, ktorý jednoznačne definuje kvalitné vzdelávanie ako proces, pri ktorom žiak získava nové poznatky na základe spolupráce, v kooperácii a prostredníctvom aktívneho myslenia a konania. Táto spolupráca je o to efektívnejšia, ak ide o medzinárodné zdieľanie informácií, ktoré po zaradení do štruktúry už poznaného sú aplikovateľné a užitočné v reálnom živote.

              Názov školiacej a kooperačnej aktivity: 

              Early Childhood + 2022-TCA-26-IE01-02

              Miesto a termín konania:

              Dublin, Írsko

              Počet účastníkov z iných krajín: 24

              Prehľad krajín zastúpených na aktivite: Nemecko, Rumunsko, Rakúsko, Portugalsko, Slovensko, Rumunsko, Lotyšsko, Dánsko, Švédsko, Írsko, Poľsko, Malta

              Komunikačný jazyk: angličtina

              Typ aktivity: Školiace a kooperačné aktivity, tzv. TCA (z angl. Training and Cooperation Activities), sú nástrojom národných agentúr na podporu plnenia cieľov a priorít programu Erasmus+. Cieľom je priniesť pridanú hodnotu a vyššiu kvalitu vzdelávania, a tak prispieť k zvýšeniu dopadu programu na systémovej úrovni každej zo zúčastnených škôl.

              Trvanie aktivity: 22.-25. júna 2023 

              Účastník za ZŠ Rabčice: Mgr. Peter Ľuba

              Ciele aktivity:

              Cieľom vzdelávacej a kooperačnej aktivity Early Childhood + bolo zdieľanie dobrej praxe z oblasti rozvoja spôsobilostí  žiakov navštevujúcich prvý stupeň základnej školy a materskú školu. Školiaca aktivita sa  zameriavala na získavanie nových kontaktov na pedagógov a projektových koordinátorov – lídrov škôl, pôsobiacich v oblastiach primárneho a predprimárneho vzdelávania.

              Na záver stretnutia sme tvorili návrhy KA122-SCH projektov.

              Projektové aktivity sa začali v piatok 23. júna ice-breakermi, ktoré viedla lektorka Tara Power, profesorka pedagogiky na Technological University of Dublin.

              Druhý deň bol zameraný na inovatívne pedagogické prístupy pre predprimárne a primárne vzdelávanie. V úvodnej aktivite bola použitá projektívna metóda. Ďalej nasledovala brainstormingová aktivita zameraná na  naše očakávania od semináru a ich prioritizácia v rámci projektov Erasmus+. Účastníci si potom vyskúšali inovatívne pracovné listy pre predmety vyučované vo všetkých vzdelávacích oblastiach, a ktoré sú zvlášť vhodné pre žiakov so zdravotným znevýhodnením. Poobedie bolo venované  prednáške Dr. Sharon Skehill, ktorá zdieľala príklady dobrej praxe z ich lesnej materskej školy Newtown Kids’ Club Ltd. Súčasťou sobotného stretnutia bola aj skupinová práca pri tvorbe návrhov na nové KA122SCH projekty a v rámci nedele skupinové prezentácie týchto návrhov. Účastníci brainstormovali a zdieľali svoje návrhy v medzinárodných skupinách a zdieľali kontakty na základe priorít ich inštitúcií.

              Naša škola podáva prihlášku na veľký KA122-SCH projekt, ktorý sa bude zameriavať na  rôzne vzdelávacie oblasti s cieľovou skupinou  žiakov z našej školy a ďalej žiakov z Dánska, Nemecka, Rumunska, Španielska a Švédska. Zároveň sa nám podarilo rozbehnúť spoluprácu so školami z Írska a z Rakúska, ktoré zahrnieme do Erasmus + vzdelávacích aktivít už cez akreditáciu, ktorú podávame v októbri 2023.

              Tento veľký KA122-SCH projekt je kombináciou partnerstiev získaných z írskeho a predošlého TCA v Prahe. Zároveň sme v rámci stretnutia pomohli ďalším európskym základným školám s prípravou ich vlastného job shadowingu, ktorý by chceli implementovať na našej škole. Názov projektu je Outdoor and Together: Learning How to Collaborate and Explore in the Local Environments. Projekt sa zameriava na zbieranie skúseností a pozorovaní dobrej praxe z našej školy pri organizácií aktivít školy v prírode a ďalších environmentálnych podujatiach. Zapojené inštitúcie sú Kindergarten with extended program no 5, Vaslui a ZŠ s MŠ Rabčice. Začiatok partnerstva je naplánovaný na január 2024. Prihlášku podáva partnerská škola.

      • Kontakt

        • Základná škola s materskou školou Rabčice 194
        • +421 435 594 206
        • Riaditeľka:
          Mgr. Lucia Bernoláková
          +421 910 515 454
          e-mail: riaditelka@rabcicezs.sk

          Zástupkyňa ZŠ:
          Mgr. Miriam Bartkovjáková
          +421 911 114 769
          e-mail: miriam.vojtassakova@gmail.com

          Zástupkyňa MŠ:
          Elena Vajdečková
          +421 911 943 428
          pevná linka: +421 435 594 215
          e-mail: elena.vajdeckova@orava.sk

          Sekretariát:
          +421 903 450 380
          pevná linka: +421 435 594 206
          e-mail: ekonomzsrabcice@gmail.com

          Vedúca ŠJ:
          Janka Slovíková
          +421 911 214 063
          pevná linka: +421 435 594 293
          e-mail: janka.slov@post.sk

          Šk. dig. koordinátor:
          Ing. Ľudmila Belkotiaková
          e-mail: belkotiakova.ludmila@gmail.com

          Personalista:
          Mgr. Mária Vonsová
          e-mail: personalistazsrabcice@gmail.com
        • 194
          029 45 Rabčice
          Slovakia
      • Prihlásenie