• Novinky

            • Výtvarná súťaž Zlatá rybka

            • Talentovaní žiaci 3.B. zaujali svojimi výtvarnými prácami porotcov v súťaži Zlatá rybka, ktorú organizovalo CVČ Maják Námestovo. Maľovali na tému Krajina, miesto kde žijem. 

              V 2. kategórii (9-12 rokov) získal Andreas Kramarčík 1. miesto a Deborah Chromeková 2. miesto.

              Srdečne gratulujeme!

               

              Mgr. Krupová

            • Prednáška o trestnom práve a jeho dopade na stíhanie mladistvých

            • Dňa 06.06.2024 absolvovali žiaci 7. a 8. ročníka prednášku JUDr. Kataríny Kocúrovej - prokurátorky Okresnej prokuratúry v Námestove na tému: Trestné právo a jeho dopad na stíhanie mladistvých.

              Žiaci boli poučení, ako treba predchádzať páchaniu trestnej činnosti a ako eliminovať riziko, aby sa nestali obeťou trestného činu.

            • Školský výlet v srdci Liptova

            • Dňa 04. júna 2024 sa naši žiaci 5., 6. a 7. ročníka zúčastnili školského výletu v Liptovskom Mikuláši. Žiaci s triednymi učiteľkami absolvovali návštevy viacerých atrakcií.

              Našou prvou zastávkou bol „Dom hore nohami“. Pôvodne vznikol ako prejav frustrácie nad byrokraciou a neskôr sa zmenil na vyhľadávanú turistickú atrakciu. Stavba sa nachádza pri Liptovskom Mikuláši neďaleko akvaparku a je samozrejme plne zariadená. 

              Ďalšou atrakciou bol najväčší zábavný tematicko-náučný park na Liptove nielen pre dospelých, ale predovšetkým pre deti. Naši žiaci vstúpili do sveta Fantázie, kde na nich čakalo neskutočné množstvo zážitkov a zábavy. 

              Nakoniec sme sa zastavili v obchodnom centre, kde sa žiaci mohli nielen dobre najesť, ale aj nakupovať.

              Všetci sa vracali unavení, no s množstvom krásnych spomienok.

            • Ochutnávka ovocia a zeleniny

            • Zdravie našich žiakov je pre nás prvoradé - preto sa aj naša škola zapojila do projektu, ktorý ponúka dávku vitamínov priamo do školy. 

              Dňa 05.06.2024 sme pripravili pre našich žiakov ochutnávku viacerých druhov ovocia a zeleniny.

              Žiakom sa táto akcia veľmi páčila a pochutili si hlavne na ovocí.  

            • Vyhodnotenie aktivít z Dňa detí 2024

            • Dňa 03.06.2024 naši deviataci vyhodnotili úspešnosť žiakov z 1. až 8. ročníka na aktivitách konaných na Deň detí 2024 a najúspešnejších žiakov ocenili vecnými cenami.

              Všetkých výhercom srdečne blahoželáme.

            • Majstrovstvá okresu v školskej atletike v kategórii staršieho žiactva

            • Dňa 21.05. 2024 sa staršie žiačky a žiaci našej školy zúčastnili majstrovstiev okresu v školskej atletike. V súťaži jednotlivcov sa v skoku do diaľky stala majsterkou okresu Diana Ďubeková výkonom 422 cm.

              Majstra okresu v skoku do diaľky máme aj v kategórii chlapcov. Zvíťazil Martin Dolník výkonom 547 cm.  

              Martinovi sa veľmi dobre darilo aj v skoku do výšky. Výkonom 165 cm vybojoval 3. miesto.

              Po veľmi dobrých výkonoch všetkých súťažiacich a ziskom 800 bodov sa družstvo chlapcov umiestnilo na 4. mieste.

              Družstvo dievčat získalo 593 bodov a umiestnilo sa na 9. mieste.

              Srdečne blahoželáme.

               

              Mgr. Marcela Tropeková

            • Deň detí 2024

            • Deň detí v našej škole bol plný smiechu a zábavy.

              Naši škôlkari si ho užili dňa 30.05.2024, museli plniť rôzne zábavné úlohy, za ktoré potom získali medailu. Pri jeho organizovaní pomáhali naši deviataci pod vedením pani učiteľky Tatarkovej.

              Nasledujúci deň 31.05.2024 si naši žiaci od najmladších až po najstarších zmerali sily pri disciplínach, ktoré pre nich pripravili naši deviataci pod vedením svojich triednych učiteliek a sociálneho pedagóga.

              Skoky, hody, behy, či guľôčková dráha sú len časť z toho, pri čom sa naše deti zapotili.

              Každý, kto mal záujem, si mohol dať na tvár niečo krásne namaľovať, prípadne si niečo vytvoriť v tvorivých dielňach.

              Deti dostali množstvo cukríkov pri aktivitách a na desiatu aj donutky. V závere každé dieťa veľmi potešil veľký sladký balíček.

              Veľmi pekne by sme chceli poďakovať obci Rabčice za spestrenie programu hasičmi, traktormi a štvorkolkami.

              Zároveň ďakujeme obci Rabčice za finančný sponzorský dar použitý na občerstvenie, tvorivé dielne a samozrejme oceňovanie aktivít.

              Taktiež ďakujeme ZRPŠ za poskytnutie financií na zakúpenie sladkého balíčka pre deti pri príležitosti MDD.

              Tešíme sa, že nám vyšlo počasie a už teraz sa nevieme dočkať budúceho roka. Všetkým deťom prajeme všetko najlepšie a najkrajšie.

            • Školský výlet

            • Dňa 28.5.2024 sa naši žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili školského výletu. Plavili sa loďou na Slanický ostrov umenia po Oravskej priehrade a potom navštívili rozprávkový Oravský hrad. Tam boli deti vtiahnuté do príbehu o lenivej Katarínke. Stretli veľa rozprávkových bytostí, riešili zábavné úlohy. Katarínke pomohli prejsť rozprávkovou cestou, ktorá ju naučila ako sa správať, a tak prejsť cez rozum nezbednému čertíkovi. Bol to pekný deň, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

            • Múzeum SNP

            • Dňa 28. mája 2024 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili exkurzie v Múzeu Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. Táto exkurzia bola organizovaná ako súčasť výučby dejepisu, aby sa žiaci mohli bližšie oboznámiť s jednou z najdôležitejších udalostí v slovenských dejinách.

              Po príchode do múzea nás privítala sprievodkyňa, ktorá nás na úvod oboznámila s históriou SNP a významom tejto udalosti pre Slovensko. Nasledovala prehliadka stálej expozície, ktorá je rozdelená do niekoľkých častí, každá venovaná inému aspektu povstania. Žiaci videli množstvo dobových dokumentov, fotografií a autentických zbraní, ktoré používali vojaci v boji proti nacistickým okupantom. Taktiež si mohli pozrieť aj unikátne filmové zábery z bojov, ktoré ešte viac umocnili dojem z exkurzie. Táto exkurzia bola pre všetkých veľmi poučná a zanechala hlboký dojem. Pomohla žiakom lepšie pochopiť význam Slovenského národného povstania a jeho vplyv na ďalší vývoj našej krajiny.

            • Ponuka letného tábora

            • Adrenalín, zábava a skvelí kamaráti! V lete 2024 sa v Zuberci otvára neskutočná príležitosť pre deti vo veku od 7 do 15 rokov! Pripojte sa k nášmu nezabudnuteľnému letnému sústredeniu "Zábavná cesta k harmónii tela a mysle", kde sa dobrodružstvo stretne s učením a zábava s rozvojom. Plní očakávaní a veselých spevov sa zameriavame na skvelý týždeň od 09.08.2024 do 16.08.2024!

              Čo vás čaká? Skupinové fitness, florbal, futbal, plávanie - športové zážitky, ktoré vás dostanú do formy! A ešte viac - Tanečne parkourové šialenstvo, kde sa vaše telo stretne s tancovaním a skokmi ako nikdy predtým. Tvorivé terapeutické dielne vám otvoria cestu k vašej vnútornej umeleckej skvosti a kulinárske zdravé chuťovky vás naučia, ako sa zdravo stravovať zábavným spôsobom!

              Pripravte sa na najzábavnejší týždeň vášho leta plný smiechu, dobrodružstva a nových skúseností. Tešíme sa na vás na najlepšej letnej výprave v Zuberci! 

              Miesto realizácie: Orava, Zuberec

              Dátum 09.08.2024 do 16.08.2024

              Cena: 359 eur/osoba/7 nocí                                         

              Doprava: zabezpečená z Trenčína autobusom / individuálna

              V cene: ubytovanie, strava 5x denne, celodenný pitný režim, celodenný animačný program, celodenný zdravotný dozor, akvapark Oravice, materiálne zabezpečenie, odmeny do hier a súťaží, vecné ceny, tričko pre všetkých účastníkov, poistenie zodpovednosti za škody do výšky 500,- eur.

              Deti so špeciálnou starostlivosťou: Do tábora je možné prihlásiť aj deti so špeciálnymi potrebami, či už kvôli fyzickým alebo psychickým obmedzeniam, alebo kvôli správaniu. Je však nutné to dopredu nahlásiť, aby sme zabezpečili kvalifikovaný dozor. Pri takýchto deťoch je potrebné animátorov navyše, preto účtujeme príplatok 50,- eur/celý pobyt

              Organizátorom letného sústredenia je Silnejší slabším o.z.

            • "Do školy po vlastných"

            • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a prispeli k zlepšeniu kvality ovzdušia.

               

                                                                                                                                     Školský parlament

            • Denné letné tábory

            • Dobrý deň, 

              dávame do pozornosti denné letné tábory v Bobrove a v Sihelnom, kde v prípade záujmu sa možu deti prihlásiť.

            • Anglické divadlo - Dick Whittington and His Cat

            • Dňa 20.05.2024 sa naši piataci a šiestaci zúčastnili divadelného predstavenia pod názvom Dick Whittington and His Cat v Kine Javor v Tvrdošíne.

              Ide o tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna. Chudobná sirota Dick Whittington minul svoje posledné peniaze na mačku Kitty. Spoločne sa vydávajú do Londýna dúfajúc, že tam na nich čaká zlatom vydláždené mesto. No opak je pravdou. V šedi hlavného mesta Británie znejú zvuky zvonov, ktoré Dickovi predpovedajú, že sa z neho raz stane starosta Londýna. Dobrota kupca Fitzwarrena dokazuje, že to čo, nás spája, je silnejšie a väčšie než to, čo nás delí a že vďaka Dickovej priateľke, mačke Kitty, nie sú poklady a bohatstvo marockého sultána ničím nereálnym.

              Divadelné predstavenie zahrali a zaspievali herci z Divadelného centra v Martine v anglickom jazyku.

              Žiakom sa predstavenie veľmi páčilo. Pochopili aj hlavnú myšlienku, že usilovnosťou, odvahou a silou priateľskej pomoci si môžu plniť svoje sny.

               

              PhDr. Lucia Skočíková

            • Slávik Slovenska

            • V piatok 17.5.2024 sa v Dome kultúry v Námestove konalo okresné kolo 32. ročníka speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska. Súťažilo sa v troch kategóriách. Našu školu reprezentovali víťazi šk. kola. V 1. kategórii to bol Matej Vojtašák z 2.A, v 2. kategórii Elisabeth Ogureková zo 4.A a v 3. kategórii súťažila Barbora Pitáková z 8.A. Aj keď sa im v silnej konkurencii 60-tich súťažiacich nepodarilo obsadiť žiadne miesto, ďakujeme im za reprezentáciu školy a prajeme im veľa chuti do ďalšieho spievania.

            • Workshop Súkromnej základnej umeleckej školy Heuréka

            • Dnes 17.05.2024 zažili žiaci 1. až 9. ročníka Workshop Súkromnej základnej umeleckej školy Heuréka. Škola sa zameriava na hudobný, výtvarný, tanečný a literárno-dramatický odbor. Žiakov umeleckej školy umelecky vzdeláva, vychováva, ale aj zabáva kolektív mladých a kvalifikovaných učiteľov.

              Žiaci si vyskúšali základné výtvarné disciplíny – kresbu, maľbu, výrobu náramkov a tvorbu kvetov z papiera.

              Niektorí žiaci zapojili vlastnú fantáziu a dodali obrázku, aj výrobku originálnu podobu. Workshop bol pre žiakov nepochybne hodnotným zážitkom.

            • 1. miesto v dejepisnej vedomostnej súťaži "Medzníky druhej svetovej vojny"

            • Dňa 14.5.2024 sa v ZŠ s MŠ Babín uskutočnila dejepisná vedomostná súťaž „ Medzníky druhej svetovej vojny“. Súťaž organizoval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov.

              Predmetom súťaže bolo prezentovať  vedomosti o druhej svetovej vojne, oslobodenie Československa, SNP s prihliadaním na vlastný región a obec. Súčasťou súťaže bolo aj vytvorenie prezentácie na danú tému.

              Našu školu  vynikajúco reprezentovali žiačky 9.B. triedy Veronika Káziková Silvia Živčáková. Obsadili vynikajúce 1. miesto.

              Dievčatám srdečne gratulujeme a prajeme veľa chuti do štúdia histórie aj na stredných školách.

      • Kontakt

        • Základná škola s materskou školou Rabčice 194
        • +421 435 594 206
        • Riaditeľka:
          Mgr. Lucia Bernoláková
          +421 910 515 454
          e-mail: riaditelka@rabcicezs.sk

          Zástupkyňa ZŠ:
          Mgr. Miriam Bartkovjáková
          +421 911 114 769
          e-mail: miriam.vojtassakova@gmail.com

          Zástupkyňa MŠ:
          Elena Vajdečková
          +421 911 943 428
          pevná linka: +421 435 594 215
          e-mail: elena.vajdeckova@orava.sk

          Sekretariát:
          +421 903 450 380
          pevná linka: +421 435 594 206
          e-mail: ekonomzsrabcice@gmail.com

          Vedúca ŠJ:
          Janka Slovíková
          +421 911 214 063
          pevná linka: +421 435 594 293
          e-mail: janka.slov@post.sk

          Šk. dig. koordinátor:
          Ing. Ľudmila Belkotiaková
          e-mail: belkotiakova.ludmila@gmail.com

          Personalista:
          Mgr. Mária Vonsová
          e-mail: personalistazsrabcice@gmail.com
        • 194
          029 45 Rabčice
          Slovakia
      • Prihlásenie